Student i Malmö

När man tänker på studentstäder så tänker man antagligen först och främst på de klassiska studentstäderna Lund, Uppsala och kanske Umeå. Sveriges största högskola, Malmö Högskola, har de senaste åren gjort Malmö till en attraktiv studentstad som lockar både svenska och utländska studenter som gärna vill plugga i en lite större stad som har stort utbud av kultur, nattliv och mat som inte bara är riktat till studenter. En student i Malmö kan njuta av storstadsliv såväl som ett relativt rikt studentliv.

En av de första och viktigaste aspekterna av att vara student är att hitta ett bekvämt och billigt boende. Hos Malmö studenthus kan studenter bo bekvämt och prisvärt i en fin miljö. Har man väl ordnat studentboende och det övriga praktiska så är man redo att börja utforska vad man kan förvänta sig som student i Malmö!

Malmö är Sveriges tredje största stad med cirka 300 000 invånare. Det finns nästan oändligt med möjligheter för vad man som student i Malmö kan hitta på. I en så pass stor stad finns det många barer och klubbar att besöka, parker att vistas och umgås i och nya människor att träffa. Malmö ligger dessutom vackert till vid havet och under de varmare delarna av året är stränderna det självklara tillhållet.

Högskolan är en av Sveriges modernaste med campusbyggnader i den trendiga, stilfulla och moderna hamnen. Här hittar man otaliga caféer, lunchställen och platser att umgås på. Universitetsbiblioteket är rymligt och trivsamt, och stadsbiblioteket är också ett av Sveriges bästa.

Vill man gå ut och uppleva nattlivet kan man välja antingen trendiga, avslappnade Möllevången med sina otaliga pubar och klubbar, eller exempelvis en av de stiliga barerna runt lilla torg.

Malmö är också en av Sveriges absolut billigaste städer att bo i, och den prisvärda falafeln samt torghandeln kommer att passa din studentbudget perfekt.