Gymnasiesärskolor i Göteborg

Gymnasiesärskolor i Göteborg

Göteborg har en rad gymnasiesärskolor med lite olika inriktning. De flesta är kommunala. Utöver specialinriktningarna läser man även gymnasiegemensamma ämnen såsom svenska och matematik.

Stora Holm

Stora Holms gymnasiesärskola är kommunal och ligger på Hisingen. Stora Holm har ett djur- och skogsprogram, ett fordonsprogram samt ett program för byggnation och fastigheter. Här kan man också lära sig köra truck eller övningsköra för bil.

Rosenhöjd

Rosenhöjds gymnasiesärskola är även den kommunal och ligger i Örgryte-Härlanda. Här läser eleverna det individuella programmet anpassat efter elevens förmåga och intresse. Rosenhöjd erbjuder bland annat estetisk verksamhet där det även finns en ateljé att utnyttja. Andra ämnen är idrott och hälsa, natur, samhälle, språk och hemkunskap. Skolan har också en varmvattenbassäng.

Lindholmen

Lindholmens gymnasiesärskola är kommunal och man väljer mellan tre nationella program. Här finns ett estetiskt program, ett administrativt program samt ett program för hantverk. Den är en del av Campus Lindholmen på Norra Älvstranden.

Landala

Landala gymnasiesärskola är en annan kommunal skola som erbjuder ett individuellt program. Här läser man estetisk verksamhet, konsumentkunskap, idrott, natur, samhälle och språk utifrån sin egen förmåga. Skolan ligger centralt i Göteborg .

Katrinelund

Katrinelunds gymnasiesärskola är kommunal och ligger mitt emot Ullevi. På skolan läser man det individuella programmet. Skolan har också specialutbildade lärare inom musik och drama.

 

gymnasiesärskolor i Göteborg

Hökegården

Hökegårdens gymnasiesärskola är kommunal och finns på Länsmansgården. Eleverna på Hökegården läser det individuella programmet. Skolan använder sig av tydliggörande pedagogik såsom struktur, tecken och bildstöd.

Högsbodal

Högsbodals gymnasiesärskola ligger i Högsbo sjukhusområde. Skolan tillhandahåller det individuella programmet. Skolan har en trädgård där eleverna kan sköta om växterna.

Burgården

Burgårdens gymnasiesärskola hittar man i centrala Göteborg där den är en del av Burgårdens utbildningscentrum. Här väljer man mellan två program, hotell och restaurang eller vård och omsorg. Elever som läser vård och omsorgsprogrammet har en del av sina lektioner förlagda till Katrinelundsgymnasiet intill.

Move & Walk

Move & Walk är en fristående gymnasiesärskola som ligger på Norra Hisingen. Här läser man det individuella programmet.

Ytterligare information hittar man på goteborg.se. Där finns också information om vilka skolor som erbjuder fritidsverksamhet.