Studentbostäder i Malmö

Om man letar boende i eller runt Malmö upptäcker man att det råder stor bostadsbrist i staden. Framförallt när det kommer till mindre och billigare bostäder. Anledningen är närheten till Danmark och att Malmö faktiskt är Sveriges tredje största stad och en knutpunkt med öppenhet till Danmark och resterande Europa. Malmö har en stor högskola och Lund ligger bara en kort sträcka från staden och är en av Sveriges äldsta studentstäder. Detta gör att studenter i Lund letar boende i Malmö.

Om man är student kan man alltid titta efter studentbostäder i Malmö. Det finns olika typer av fina studentbostäder i Malmö, några är ett rum med eget badrum med delat kök och vardagsrum. Andra är faktiskt egna lägenheter fast i mindre modell men de flesta studentbostäder i Malmö är endast rum och så delar man resterande ytan med andra studenter.

Detta boende är oftast billigare och rummen har de nödvändiga möblerna och attiraljerna man behöver. Det är således bara att flytta in.

För och nackdelar:

Det finns givetvis för och nackdelar med att bo i studentbostäder. De största fördelarna är kanske att det är mycket lättare att hitta boende som student om man vill ha studentboende och att de också är billigare än en vanlig lägenhet.

Det finns många som säger att man inte vet hur det är att vara student om man inte har bott i någon form av studentboende. Andra säger att det bästa med studenttiden var studentboendet, närheten och gemenskapen med andra studenter och att det mesta ingick så som el och internet.

Nu är det inte bara positiva saker med studentboende. Att man bor i ett eget litet rum ger en känsla av att fortfarande bo hemma och att man måste rätta sig efter andra. Det är således svårt att få egen tid utanför sitt rum och det kan vara störande omgivning om man måste plugga. Dock har många studentboenden olika studierum där det ska vara tyst.

Det finns många fina studentbostäder i Malmö och om man bara letar så hittar man snabbt något som passar en själv.